Om historielaget

Full skjerm
dobbeltklikk

Historikk: om historielaget

Flora Historielag vart skipa i 2001. Ideen om å skipe eit historielag i Flora kom frå dåverande kultursjef Edvin Helgheim. Onsdag 28. mars 2001 møtte eit 30-tals historie-interesserte personar på Flora Alderssenter. Hiatorikarane Finn B. Førsund og Joar Stegane var innleiarar. Eit interimsstyre konstituerte seg etter påske: Jostein Midtbø, Turid Absalonsen Fimland, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Anders J. Moen, Harald J. Stavang, Bjørn Fjellheim, Odd Standal og Eli Bolette Høidal Tyvold. Dei utarbeide framlegg til vedtekter, og kalla inn til det første årsmøtet på kystmuseet 3. september 2001. Her vart Harald J. Stavang vald til leiar, med Jostein Midtbø, Turid Absalonsen Fimland, Odd Standal og Eli Bolette Høidal Tyvold som styremedlemmer.
Til skriftstyre vart valde, Bjørn Fjellheim, Anders J. Moen og John Aarønes. Laget hadde i 2018 kring 160 medlemer.

I tillegg til å involvere seg i mange ulike prosjekt for hente fram og sette fokus på lokalhistoria i Flora, har historielage kvart år gjeve ut årboka "Floraminne". Til saman gjev desse årbøkene eit variert og rikhaldig tilbakeblikk på lokalhistoria i det distriktet Flora kommune omfatta fram til årsskiftet 2019/2020.